Hírek
2015.02.06.
Cosmopolitan Ordeal by Fire (JACKO) & Cosmopolitan Belle kiskutyái megszülettek! 2015.01.31.
 
2014.06.27.
V. Central European Bull Terrier Open (Kub) and Trophy Show - 2014. szeptember 27.
 
2014.06.27.
BENY és LUCY
 
2013.05.25.
Cosmopolitan Devil's Charm & Kilacabar Charmed at Cosmopolitan (Piper)
 
2013.04.12.
COSMOPOLITAN SHEPHERD OF THE NIGHT & COSMOPOLITAN NORAH JONES
 
   Szerettünk volna egy Angol Bull Terriert.
1991 évben vettük az első angol Bull terrierünket. Ekkor még nem sejtettük, hogy a fajta mennyire beköltözik gondolatainkba, érzelmeinkbe és marad ott, hogy egy életre meghatározza azokat. Mikor elkezdtünk tenyészteni, nem voltak kétségeink, hogy tenyészetünket a megszerezhető, lehető legjobb kutyákra kell építenünk.
28 Champion kutyát tenyésztettünk, nagyrészük Fiatal, Grand és Show Champion címeket is elértek. Közülük 7 Interchampion címmel is büszkélkedhet.Legfontosabb eredményeink: Világ Győztes, Fiatal Világ Győztes, Európa Győztes, Fiatal Európa Győztes cím. A KETS – t (Kontinens Európa Kiállítás) BOB címmel nyertük. A KETS Open Show-n BIS címet értünk el.Számos díjat sikerült még megszereznünk: Fiatal Jacob Bauma, Fiatal Hauck-Memorial, Fiatal KETS Winner, Best Bull Typ Terrier, East-West Crossing Trophy Winner. Szinte felsorolhatatlan számú BOB, Best of Grup, Res. Best of Grup, BIS, Res. BIS. Fiatal Klub Győztes, Klub Győztes, osztálygyőztes címeket tudhatunk magunkénak.
Sok - sok éven át, vezettük a tenyésztői versenyeket, az „Év Tenyésztője”, Az „Év Bull Terrierje” fontos elismerést jelentő címekkel.
Tenyészetünkben, átlagban egy alom született, évente. (Volt, hogy egy évben több alom is, de volt hogy évekig egy sem.)
Több év szünet után 2007 év végén, ismét megvalósítottunk egy almot. 2008 évben szintén szerepel terveinkben. Reméljük a jövő korábbiakhoz hasonló eredményeket, tartogat számunkra.
Elkötelezett tenyésztőknek tartjuk magunkat. Csak tenyésztési célokból valósítunk meg almot. Nem tartjuk magunkat tévedhetetlennek, ezért a tenyésztés során, követtünk el, hibákat is. Két dolog azonban biztos, jó választás volt, hogy tenyészetünket két olyan kutyára alapoztuk, mint a Répási Balázs által tenyésztett Hungária Gladiator Ciccolina (Csicsi) valamint a Kígyóssy Gábor és Erzsébet által tenyésztett Wild Roses Elly In The Pub (Pubi).
Nem sorolhatjuk fel mindazok nevét, akik hatással voltak tenyészetünkre, de Jeannette Brouwer és a Pollyssa kutyák nevét meg kell említenünk, mert nagyban alakították tenyészetünk arculatát. A közelmúltban sikerrel vontunk be tenyészetünkbe, Kilacabar vonalú kutyákat. Reméljük ez eredménnyel látszódik majd tenyészetünkön.
Szerencsék volt, hogy legszebb kutyáink olyan emberekhez kerültek, akik megértették, hogy milyen érték van kezükben és fantasztikus áldozatot hozva, menedzserték kutyáinkat, a legnagyobb elismeréseket hozó címek elérésében. Közülük is ki kell emelnünk néhány nevet, akiknek külön köszönettel tartozunk,  Fekete Árpádnak, Mezei Dezső Csabának, és Denk Csabának.
Legfőbb törekvésünk, hogy szép, egészséges és jó karakterű kutyákat tenyésszünk, mert ez a feltétele a fajta fejlődésének és népszerűségének.

Cseszneg György és Cseszneg Györgyné (Gizella)